sobota, 14. marec 2009

Nekakšen Art Journal naše najmlajše

Nikoli do sedaj mi ni padlo na pamet, da bi mogoče vsa ta svoja ustvarjanja mogoče shranjevala. Za kasneje, jih nekako povezala skupaj...... Včasih shranjuje kaj v mape in nosi v šolo; veliko lepi po stenah in šipah v moji delavnici; na vrata svoje sobe, kjer neprestano kaj spreminja....... Včeraj je meni in starejši hčeri naredila zvončka velika cca. 50 cm. Mojega sem spravila na balkonska vrata.


Nastala pa sta tudi ta dva lista.
Malo pred tem sem ji v omaro na polico postavila kup kakšnih 100 trših listov (zelo rada namaka z lepili in vodo in je bolje tako) in ji na kratko razložila, da naj od sedaj naprej to kar pač "čara" dela na njih in ko se jih bo nekaj nabralo, jih bova zvezali. Kot nekakšen album, sem ji rekla.

Predstavljata njeno včeraj preživeto popoldne pri igri zunaj.
Vsakič ko sem stopila v prostor, je bilo dodano nekaj novega......Podoba se je kar naprej spreminjala. Rada se poigrava z različnimi materiali. Tako se na teh dveh listih najdejo: tuši, tempere, karton, običajni natrgani listi, zmečkani in lepljeni podstavki za kozarce, plastelin, flomastri...
Zdelo se mi je zanimivo, kako je znala ujeti svoj odnos z bratom( ta tesna združitev v dveh sicer ločenih krogih) in prav tako sosedovih dveh fantinov. Naše dva sta kot "rit in hlače"....neprestano skupaj, izjema je le pouk. Ko eden pride prej domov kot drugi(sta tri leta narazen, po razredih pa dve leti), samo visi na oknu in pogleduje na uro, kdaj bo toliko, da bo prišel še drugi. Še spala sta v isti sobi, dokler to ni postalo moteče zaradi šole in smo ju morali hočeš-nočeš, pod malo prisile in nekaj hudih ur razhajkati narazen. Imata pa rezervni jogi, ki ga vlačita potem iz sobe v sobe vsak petek in soboto, da sta spet skupaj v vseh svojih vragolijah. Sosedova manj, pa vendarle proti ostalim, ki jih poznam, še vedno več kot večina.

1 komentar:

Biljana pravi ...

o, kako je to super.