ponedeljek, 08. december 2008

Stara bom 4 in že znam......

Včeraj mi je uspelo sestaviti skupaj majhno darilo pozornosti za štiriletno deklico. Pri pregledovanju "šare" in ločevanju kaj je za pokurit in kaj ne, sem v nekem starem delovnem zvezku naletela na nekaj pol prikupnih sličic, ki jih ni nikoli nihče uporabljal.

Pa sem jih vzela ven in kot prvo razrezala na posamezne sličice.
Gre za razne matematične uganke, sestavljanke, domine, karte......kakorkoli se pač z njimi znajdemo. Ene in iste kartice lahko uporabimo za igro spomina ali pa Črnega Petra.
Sedaj je bilo potrebno samo še vse skupaj nekako za oko privlačno in pa pisano na kožo ravno tej štiriletnici ......zapakirati.
To je deklica, ki neizmerno uživa v odvijanju in zavijanju, prekladanju iz škatle v škatlo in podobno ter je seveda, kot večina otrok teh let, željna znanja.


Tako sem se pač odločila narediti več manjših elementov za hrambo teh kartic. Izbrala sem tri osnovne barve: bele (ker se v veliki meri pojavlja na karticah), temno zeleno in srebrno.

In začele so nastajati škatle,škatlice, ovitki, kuverte.......
V temle zloženem papirčku se kot edini sladki dodatek darilu skriva majhna čokoladica z motivom Božička, kot se ta čas spodobi.

Upam, da bo mala štiriletnica zadovoljna s temle darilom in jo bodo kartice, ki so že skoraj romale v peč, za nekaj časa zamotile in bo z njimi utrdila svoje znanje ali pa ga na novo osvajala.
Takole pa izgleda zloženi kupček, ki ga bom skupaj samo še povezala z darilnim trakom.
Več posameznih fotografij pa je v temle albumu.

Ni komentarjev: