nedelja, 31. maj 2009

K Sv.krstu odhaja Ema

Prikupna majcena punčka, vedno dobre volje in nasmejana, ki bo prihodnji teden dopolnila svoje prvo leto.
Voščilo zanjo je bilo še videno (izbrala sem tisto belo ovčico v 3d tehniki in ptico z vejico v kljunčku). Le da so tokrat dodani še napisi.

Ti dve pa sta za Emina botra v spomin na pomemben dogodek malčice, ki je njuna nečakinja.
Gre za digi stamps. Barvala sem s pasteli, obe vazi pa sta barvani z oljnimi akvarelnimi voščenkami v perl izvedbi. Izdelana je tudi notranjost, samo toliko, da je dodano bistvo in pa prazen prostor za njuno lastno morebitno besedilo.
Ema.................srečno skozi življenje! Naj ti sije veliko sonca in te še naprej obkroža toliko pozitivnih ljudi, ki te imajo neizmerno radi.

sobota, 30. maj 2009

Mini knjigica za pogumnega dečka

Kot je čisto na hitro prišlo pobvabilo, tako je na hitro moralo nastati nekaj. Ker ni šlo za klasično praznovanje(podrobnosti so čisto osebne), sem bila mnenja, da je klasična voščilnica nekako neprimerna.
Tako je nastala nekakšna zložena knjigica, v kateri sem želela povedati naše občutke zadnjih tednov in jih združiti z lepimi željami.
Tole je prva stran, ki je zaradi časovne stiske ostala bolj skopa.
Skozi notranjost so se pojavljali razni motivi želv, zadnjo stran pa je zaključila čebelica z napisom.
In poleg knjigice še majhno sladko presenečenje. Rada imam te majhne drugačnosti. Tri paličice, tri sladke rožice......v hiši so namreč trije bratje.

petek, 29. maj 2009

Sončne barve in žirafa

Včasih kakšna od voščilnic nastane kar tako, brez pravega vzroka. Kot tale žirafa. Mislim, da večina otrok obužeje te dolgonoge lepotice. Sem jih opazovala neki dan v živalskem vrtu. Čeprav je poleg otroško igrišče, ki pritegne njihove učke, se jim je pogled obrnil tudi v smeri žiraf in hitro so odbrzeli tja in največkrat z rahlo odprtimi usti in velikimi očmi gledali nekam proti nebu.
Šele potem so prišla na vrsto igrala.
Barvala sem s pastelnimi barvicami. Pobarvan motiv sem lepila na tri različne barvne podlage, zadnji dve z vogalnim zamikom in dodanimi okrasnimi luknjicami. Vse skupaj je potem na osnovo dodano s 3d trakovi preko prav tako "sončne" vrvice. Prosto viseči skodran trak je fiksiran skozi luknjico, ki sem jo ojačala z netom v zlati barvi. Lepljenje pravzaprav ni bilo potrebo, saj je v traku žica.
Takole pa je moj sine v šoli naredil (seveda s pomočjo v že pripravljenih materialih) knjigico. Je pa ob tem še ena zanimivost. Delali so nekakšne izračune koliko kdo obremenjuje Zemljo in koli dreves bi glede na izračun moral posaditi posameznik. Naš bi imel zelo malo dela, saj sta nanj odpadli le dve drevesi, saj proti drugim zelo malo obremenjuje naš planet (tečnoba in razne druge muhe seveda niso vštete v izračun).

torek, 12. maj 2009

Kompletek za Zalo

Zala v teh dneh praznuje svoj prvi rojstni dan.


Že na začetku sem vedela, da želim nekaj ne tako vsakdanjega, bolj redko videnega. Pa je kar trajalo, da sem vse skupaj spravila skupaj.
Seveda mislim samo voščilnico, ki je tokrat po svoji obliki res drugačna. Imena temu "čudu" ne vem. Videla sem in potem v mislih tuhtala, kako naj to izpeljem.

Je pisana, razgibana...z vse polno minimalističnih dodatkov, ki so mogoče bolj značilni za kolažne albume. Osnova je rdeča, papirji moji iz zadnje "jagodne serije"(razen tistih zvezdic/gumbkov na sredini).

Skupaj se zloži v čisto običajno voščilnico, ki jo spravimo v kuverto.

Tudi tokrat ni šlo brez belih pik (bodo počasi že postale nekakšen moj zaščtini znak....), črke in zvezde sem izrezovala ročno, prav tako tisto obliko z baloni. V sredini je napis v angleščini (štampiljka).
Voščilnici sem dodala še mini album za 4 fotografije.

Preprosto zložen, umazano bela osnova, ki sem jo prvo prekrila z zelenim šeleshamerjem in potem nanj dodajala vse ostalo.
Tu se je jagodam pridružila še pikapolonica. To je bil čisto slučajni izbor, ki sovpada še z eno drugo knjigo, ki je trenutno v delu.
Ker je napis v angleščini dodan že na voščilnici, sem si ga drznila uporabiti še tu.

sobota, 2. maj 2009

Zmaj z zmajem

Štiri voščilnice, ki so tokrat narejene z digi stamp, ki izvira iz čudovite strani Dustin Pike, kjer se vsakič znova počutim, kot da sem stopila v čisto poseben pravljični svet. Vsekakor vredno ogleda in na njegovi strani lahko najdemo kar nekaj zastonjkarskih motivov.

Z eno med njimi lahko sodelujem tudi na izzivu Papertake Weekly Challenge , kjer je tokratni izziv namenjen Spots and Stipes.
Sem ugotovila, da lahko sodelujem tudi na Everybody-Art-Challenge , kjer je ta teden tema živali.

Vse štiri voščilnice imajo izdelano notranjost v pripadajočih odtenkih sprednje strani. Zakaj več istih motivov? Čisto preprost odgovor: včasih se pri nas dobimo za mizo in kofetkamo ter barvamo in seveda klepetamo. Tako so nastale te štiri sličice, vsako pa je pobarval nekdo drug.
Posamezne fotografije z rahlo razprtimi voščilnicami, kjer se vidi tudi del notranjosti, pa lahko vidite tukaj.