torek, 31. marec 2009

Ovca kot škatla za pirhe

Za danes pa škatlica za pirhe.
Tale je sicer ušla hčerinemu nadzoru, ker sem jo dokončala v času njene odsotnosti. Izbor pa je bil njen. Beli deli kot oblaki so tokrat skupaj sestavljeni s pomočjo 3d blazinic. Ovci sta dve, narejeni v zrcalni podobi in potem med njima z dvostranskim lepilnim trakom pritrjena škatla.
V originalu je okoli vratu poleg trakca bil privezan še majhen kraguljček, vendar pa jih žal nič nimam.
Kaj bo danes na vrsti, ne vem.....Malo jo te dni "baše" šolsko učenje, tako da mogoče današnji dan izpustimo. Rada pa bi imela celi živalski vrt: čakajo jo še metulji, pa piščančki, zajčki.......

ponedeljek, 30. marec 2009

Goske v verigi


Naša Ana je neumorna. Bi še to, pa ono, pa tisto......
Le kam neki bomo z vso to šaro?
Za danes vas pozdravlja gosja veriga. Le štiri so prišle na malo daljši kos papirja, saj niso prav majhne. Vsaka goska je sestavljena iz petih delov in ko so bile še brez nog, sem se že ustrašila, da sploh ne bodo stale. Ampak, ko jim dodaš še noge....nekako stojijo, čeprav tako bolj nesigurno.

Uporabljen še črn flomaster in blazinica za senčenje.

nedelja, 29. marec 2009

Puta je znesla jajce

...in sedaj ga takole čuva.
Je pa to trajalo in trajalo.....
V delavnico sem prišla čisto z drugim namenom in tam našla Ano, ki se je trudila že z enim 5-im zajcem. Potem sva malo skupaj pregledovali motive in padla je odločitev o tejle kuri. Ojej !!! Koliko rezanja za samo predlogo, potem pa spet vse še 1x znova. Npr. vsaka mašnja je sestavljena iz štirih različnih delov, senčena in potem lepljena skupaj.
Jaz sem bila "dežurni rezalec", Ana pa vse ostalo: risanje pik, senčenje, postavitev, lepljenje, bleščice v kroni, risanje oči......Ji je pa kar naprej iztekalo preveč lepila, tako da se na nekaterih delih malo vidi.
No, ampak sedaj je kura tu. Za fotko sem jo obesila kar na hladilnik, zato takšno ozadje.

torek, 24. marec 2009

Darilo za Klaro

Sicer deklice ne poznam osebno, zgolj po pripovedovanju. Včasih v neko idejo vložimo več truda in osebne note kot drugje. Tudi tu je bilo tako. Mogoče zgolj samo zaradi imena, ker je soimenjakinja moje hčere.
Kompletek je štiri delni. Žal nisem uspela vsega fotografirat, saj je zmanjkalo baterije pri aparatu, darilo pa je moralo od doma. Po dolgem času sem se spet lotila delanja vrečke. Saj kakšno manjšo narediš sem ter tja, te večje pa so resnično problematične. Vsaj meni. Mogoče pa nimam pravega sistema? Ampak nekako mi je vendarle uspela in izpadla dobro.
Motive sem sestavljala, večala, manjšala...računalniško.

Za samo voščilnico sem naredila 3d predlogo. To je vedno atrakcija na otroških zabavah......debelušaste voščilnice. Otroci se jih tako radi dotikajo in obračajo in gledajo kako je to sedaj skupaj "zletelo".
Potem pa je bil tu še prikupen mesečni planer, ki to lahko je ali pa ne. Tega nisem več uspela slikati (mislim notranjosti). Izdelanih lističev v notranjosti je namreč 12, kot je 12 mesecev. Ampak imen le teh nisem napisala. Bil je to zgolj eden od predlogov obdarovanki, lahko pa služi tudi mnogo drugim stvarem.
Ta največja v velikosti malega zvezka pa je pravzaprav pobarvanka, ki ima dodanih tudi nekaj listov s črtami in prikupnimi figuricami za pisanje. Motivi so času primerni -bolj velikonočni. Notranjost je pravzaprav narejena iz odpadnih materialov. Stari koledarji, ki so prepognjeni na polovico in lepljeni skupaj.

Klari je bilo darilo všeč in to šteje.

ponedeljek, 23. marec 2009

Čistost, nedolžnost, mir......


Vse to bi tudi sama potrebovala te dni. Pa sem vse skupaj zgolj spravila na voščilnico.
3d motiv je spet eden tistih, ki ni bil podpisan, tako da ne vem čigav je.
Ovčico sem izrezala. Potem je bilo na vrsti ozadje, tokrat velo, z natisnjenim golobom z vejico. Naokoli sem senčila z oljno voščenko (srebrno) zelena barva pa so perl kremaste barve.
Ostalo je še zgolj dodajanje robnih nalepk. V spodnji oukvirjen prostor pa lahko pride tekst.
Nisem ravno danes gostobesedne sorte.

Pa še nekaj bonbončkov.
Tale tule je prav zanimiv, saj ni samo eden Caludia Rosa bo žrebala 2.aprila.

V naslednjem tednu bo žrebala tudi Steph.

sobota, 21. marec 2009

The car is red

Motivov za piramidno je resnično veliko. Na coc-u se praviloma pojavljajo skoraj vsakodnevno in vsega tega človek res ne more narediti. Me je pa pritegnil tale rdeč avto. Sicer preprosta sličica, vendar pa ozadje kamor je umeščen, naredi svoje.
Prva je bolj "rdečkasta", zato mogoče bolj primerna za deklice. Aha....pozabila! Predlogo in še nekaj drugih na to tematiko je naredila Judith (JMF).
Pri drugi sem dodajala rjave tone in čisto običajno vrvico.
Predloga je narejena tako, da ima že dodan tudi mini zaznamek za na darilo. Tehnika pa je diagonalna piramidna (ki je sicer nimam kaj preveč rada, ker je resnično težka za sestavljanje).

Nekakšen dnevnik moje najmlajše še vedno občasno nastaja. Zelo se išče in pravzaprav spravlja na papir zgolj nekaj, kar se ji globoko vtisne v spomin, nekomu drugemu pa je mogoče nepomembno.
Tako je bilo tule tako zelo pomembno, da je edina v razredu dobila petico za branje in pri tem bila boljša od najboljšega odličnjaka v razredu.
Skorajda celodnevno kurjenje ostankov zunaj je bil tudi svojevrsten dogodek: brskati po ognju, razpihavati, krotiti plamene, se umikati dimu.....
In pa dan, kjer je njena čustva okupirala starejša sestra.
Kar naprej ji je nagajala, ji jambrala in stokala, kako jo boli zob, ker je bila pri zobozdravniku, se skorajda zaletela na poti domov........in ubogo dete jo je moralo prenašati in prenašati.....

sobota, 14. marec 2009

Nekakšen Art Journal naše najmlajše

Nikoli do sedaj mi ni padlo na pamet, da bi mogoče vsa ta svoja ustvarjanja mogoče shranjevala. Za kasneje, jih nekako povezala skupaj...... Včasih shranjuje kaj v mape in nosi v šolo; veliko lepi po stenah in šipah v moji delavnici; na vrata svoje sobe, kjer neprestano kaj spreminja....... Včeraj je meni in starejši hčeri naredila zvončka velika cca. 50 cm. Mojega sem spravila na balkonska vrata.


Nastala pa sta tudi ta dva lista.
Malo pred tem sem ji v omaro na polico postavila kup kakšnih 100 trših listov (zelo rada namaka z lepili in vodo in je bolje tako) in ji na kratko razložila, da naj od sedaj naprej to kar pač "čara" dela na njih in ko se jih bo nekaj nabralo, jih bova zvezali. Kot nekakšen album, sem ji rekla.

Predstavljata njeno včeraj preživeto popoldne pri igri zunaj.
Vsakič ko sem stopila v prostor, je bilo dodano nekaj novega......Podoba se je kar naprej spreminjala. Rada se poigrava z različnimi materiali. Tako se na teh dveh listih najdejo: tuši, tempere, karton, običajni natrgani listi, zmečkani in lepljeni podstavki za kozarce, plastelin, flomastri...
Zdelo se mi je zanimivo, kako je znala ujeti svoj odnos z bratom( ta tesna združitev v dveh sicer ločenih krogih) in prav tako sosedovih dveh fantinov. Naše dva sta kot "rit in hlače"....neprestano skupaj, izjema je le pouk. Ko eden pride prej domov kot drugi(sta tri leta narazen, po razredih pa dve leti), samo visi na oknu in pogleduje na uro, kdaj bo toliko, da bo prišel še drugi. Še spala sta v isti sobi, dokler to ni postalo moteče zaradi šole in smo ju morali hočeš-nočeš, pod malo prisile in nekaj hudih ur razhajkati narazen. Imata pa rezervni jogi, ki ga vlačita potem iz sobe v sobe vsak petek in soboto, da sta spet skupaj v vseh svojih vragolijah. Sosedova manj, pa vendarle proti ostalim, ki jih poznam, še vedno več kot večina.

petek, 13. marec 2009

Vabila in spet vabila.....

Vse tole je nastajalo nekaj časa.....tako kot intermeco med drugimi stvarmi.
Več o otroških vabilih pa si lahko preberete na moji spletni strani v rubriki Otroška vabila, zahvale.
Skupinica prikupnih živalic ali pa
medvedkov in igrač.
Obakrat je uporabljen darilni papir.

Potem pa so tu še okrasni barvni kartončki iz lepenke, v različnih izvedbah......

torek, 10. marec 2009

Modna pista to je prava stvar

Za danes kratek sprehod po modni pisti. No...seveda ne čisto dobesedno, ampak z majhnimi papirnimi oblačili, ki lahko služijo kot vabilo na praznovanje ali pa kot zahvala povabljencem.
Pa naj bodo danes prvi na vrsti dečki.
V origami stilu zložene srajčke, brez vseh potrebnih dodatkov. Edino v notranjost je dodan (lepljen) enobarvni papir namenjen pisanju. Uporabljen je darilni papir, v notranjosti malo trši papir.

Trenutno malo bolj pestra izbira pa vlada pri izbiri za deklice (čudno ne?).
Enobarvna podlaga oblekice. Delala sem jih v trisu zaradi ekonomičnega izkoristka papirja.
Predpasnički so delani iz transparentnega papirja...od enobarvnega, vzorčastega, črtastega....
Večina jih ima na zgornjem robu predpasnika dodano okrasno zavezano pentljo.
Sem se pa poigravala tudi z dodajanjem ostankov čipke.

Toliko za danes z modne piste.

PS: dodajam......tile kosi oblačil so mišljeni kot vabila na zabavo ali zahvala povabljencem....ne kot voščilnice.

ponedeljek, 9. marec 2009

Če bo deklica.......

Sicer je naslov tako.....malo formalen.

Že nekaj časa nazaj sem vedela, da bom tole počela. Takrat pravzaprav, ko sem podobne delala za rojstvo dečka. In sem se lotila sedaj, ko je ravno rodila majhno punčko sestrična, je na obzorju novo rojstvo, pa spola še ne vemo in sem dobila naročilo za kolažni album za deklico, ki sicer šteje že dobre štiri mesece, a bo njena teta dodajala slike za nazaj.
Pri teh prvih dveh sem poizkusila nekaj za mene novega. In sicer sem na spodnji del (ta z drobnimi rožicami) dodajala zelo tanko samolepljivo tapeto.
Končni efekt mi je kar všeč. To čudovito tapeto sem pravzaprav kupila za izdelavo albuma za sestrično, potem pa sem premišljevala, da je lahko uporabna še za marsikaj drugega.
Zaključek tapete (tam nekje na približni polovici) pa sem prekrila s prav tako čudovitim tekstilnim trakom.
Če sta prvi dve danes predstavljeni tiste malo večje velikosti (14,5x14,5cm), pa sta ti dve običajne velikosti. O njima si še ustvarjam mnenje. Na tisti z medvedkom in lončkom medu me nekoliko moti rožica, a ker se ponavadi najraje zanesem na "prvo izbrano" , nisem želela spreminjati. Po pravici povedano tudi nisem imela nobene pametne ideje.

Druga z vozičkom mi je nekoliko bolj pri srcu.
Ideja o zlatih minimalističnih dodatkih z gel pisalom, se mi je zdela čudovita. In tudi izpadlo je na koncu kar dobro.

Na vseh štirih so motivi dodajani z 3d trakom. Ozadja na zadnjih dveh so mešana: od zastonjkarskih, do mojih. Rožica je iz ročno izdelanega papirja.

nedelja, 8. marec 2009

Baby girl škatla se je začela polnit

Tule, na tem blogu, sicer škatla ni bila predstavljena, pa naj zato mogoče samo spomnim s fotografijo, katera škatla se je pravzaprav začela polnit.
Sama škatla pa je bila predstavljena tule.

In za danes prve tri po posnemanju že objavljenih voščilnic za rojstvo dečka.
Vse tri so velikosti 14,5x14,5 cm, bela osnova.
Za prvo, s tole igračko, sem izdelala pikasto zelen okrasni okvir, kamor sem sličico dodala. Osrednji motiv in okrasen trak z napisom sta na osnovo dodajana s 3d trakom. Vse skupaj pa je obrisano z zelenim gel pisalom.
Naslednja je steklenička, motivi pa s 3d trakovi postavljeni na eno od zastonjkarskih ozadij. Sicer me je na začetku rahlo motilo, da se pojavlja v njem tudi modra barva, ampak sem zamižala. Na rob srca in v osrčje rožice sem dodala drobne roza pikice.
Pri zadnji z medvedkom pa prevladujejo rumeni, roza in beli toni. V obe rožice sem v sredino dodala rumene bleščice. Rob naokoli in nad napisom (pike) so delani s pisalom v tubi za 3d učinek.