sreda, 1. april 2009

Modro in belo s pikami je bil včerajšnji izbor

Razen nekaj belih pik tule Ana ni sodelovala s svojimi rokami.

Seveda je prej pridno pojedla kosmiče iz škatle, da sva jo potem lahko obrezali in spremenili v vazo.

Torej vaza je samo nova podoba škatle kosmičev.
Tokrat sem kot modro barvo uporabljala lepenko, ki je ravno prav debela, da z njo dosežemo veliko trdnost in pa še vedno toliko ubogljiva, da jo lahko režemo s škarjami.
Nekaj rožic je narejenih z ročnim rezanjem s pomočjo Anine papirne šablone, nekaj pa z veliko štanco za rože.

Bele pike se pojavljajo na vseh treh izdelkih iz kompleta in je namenjen mali štiriletnici moje nečakinje, ki je vneta oboževalka rož, same pirhe in vse to "kuhinjsko dogajanje" okoli njih pa bo verjetno šele letos dodobra zaznavala in spoznavala.

Rožice sem dodajala na paličice za ražnjiče, tam dodala še okrasen vozliček iz satenskega traku, notranjost pa napolnila kar z ročno narezanimi papirnimi trakovi bele in modre barve.
Kot pri vazi, je tudi košarica napolnjena z narezanimi papirnimi trakovi in prav tako (čisto običajna bela osnova) oblečena v lepenko modre barve. Vsakič iz štirih ločenih kosov, za vsako stran po eden.
Posluževala sem se tudi okrasnih luknjic, skozi katere se vidi bela podlaga.
Le to sem uporabila tudi pri ročaju, le da so tu luknjice proste, skozi zgornje tri pa je napeljan bel trak in zavezan v pentljo.

Da pa le ne bi zanemarila Anine vloge .....ves čas je bila z menoj v delavnici in skozi okno opazovala policaja, ki sta ustavljala na radar. Se strašno boji policajev in se je nekako počutila varno in močno, ko ju je lahko takole brez strahu opazovala.
Voščilnic je sicer nastalo več in so majhnega formata.
Prvo je bil natisnjen zajec, potem preko njegove šablone še nekaj dodatkov za ozadje. Fotografija ne pokaže dobro, ampak pentlje so barvane z svetlečimi voščenkami.
Pa je nov velikonočni projekt na varnem, pod streho. Mislim, da so ob opazovanju policajev nastajali neki metulji, ampak nisem smela gledati.

1 komentar:

Biljana pravi ...

o, kako lepo.